Geboortewensen

 

Het in kaart brengen van de wensen rondom de geboorte van je kindje door middel van een geboorteplan helpt je om vooraf stil te staan bij wat jullie belangrijk vinden tijdens de geboorte en de keuzemogelijkheden die hierbij komen kijken, dat zijn er namelijk heel wat! Het schept duidelijkheid voor jezelf, je partner en diegene die straks je bevalling zal begeleiden. Het is tenslotte jouw lichaam, jullie kindje en jullie bevalling.

 

''Waar wil ik graag bevallen? Waar voel ik me veilig? Wie wil ik er graag bij hebben? Welke sfeer wil ik graag? Wat heb ik nodig om in mijn lichaam te kunnen zakken en me over te kunnen geven aan het bevallingsproces?''

 

Samen kijken we naar de keuzes die je als ouders kan maken en informeer ik jullie over de voor- en nadelen van mogelijke keuzes om op die manier te komen tot een geboorteplan dat volledig bij jullie past en jullie wensen duidelijk weergeeft.

 

''In welke houding(en) wil ik weeën opvangen en persen? Wie neemt de baby aan? Hoe lang wil ik de navelstreng laten uitkloppen? Wat is de rol van de partner? Wat als het allemaal anders loopt?''

 

Om tevreden terug te kunnen kijken op de geboorte van jullie kindje is het van groot belang dat je het gevoel hebt, gehoord en begrepen te zijn in jullie wensen. Het vooraf stilstaan hierbij en het opstellen van een geboorteplan draagt hier zeker toe bij. Dubbel consult

Het eerste consult bevat het verkennen van de keuzemogelijkheden bij de bevalling en het informeren hierover. Hier kan je thuis rustig verder over napraten om vervolgens weloverwogen keuzes te kunnen maken voor jullie geboorteplan. Ook wanneer het dadelijk anders loopt zijn jullie goed geinformeerd om op dat moment keuzes te kunnen maken.

 

In het tweede consult gaan we samen aan de slag met het opstellen van een geboorteplan op maat. Jullie ontvangen het persoonlijk geboorteplan geplastificeerd in tweevoud. Eentje voor in je zwangerschapsmap en eentje voor thuis bijvoorbeeld. Op deze manier is het steeds makkelijk terug te vinden voor diegene die je bevalling straks zal begeleiden, alsook voor je partner, kraamzorg ed.

 

Enkel consult

Je bent creatief en wil graag zelf aan de slag met het opstellen en vormgeven van een geboorteplan maar jullie willen wel graag samen de keuzemogelijkheden rondom de bevalling verkennen,  geïnformeerd worden over alles wat daarbij komt kijken en jullie wensen en behoeften in kaart brengen. Zo zijn jullie helemaal voorbereid om daarna zelf jullie persoonlijk geboorteplan te maken.

 

 

 

 

‘’The power of a birth plan isn't the actual plan, it's the process of becoming educated about all of your options.''