Geboorte doula


Als doula sta ik jullie bij tijdens de zwangerschap en de geboorte van je kindje. Ik bied jullie persoonlijke zorg en luisterend oor, emotionele en fysieke ondersteuning. Ik bied jullie informatie aan zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken omtrent de geboorte van jullie kindje.

Samen staan we stil bij wat jij nodig hebt om naar binnen te kunnen keren, te kunnen zakken in jouw lichaam en je te kunnen overgeven aan het bevallingsproces. Wat heb jij nodig om dicht bij jezelf te kunnen blijven en in verbinding te staan met jezelf en met je partner zodat jullie dit echt samen als team doen.

Tijdens de bevalling bewaak ik jullie wensen, behoeften en grenzen, alsook de rust en zorg ik voor een fijne sfeer zodat zowel jullie als jullie kindje een zachte start kunnen maken. Ook tijdens de postpartum periode ben ik beschikbaar voor al jullie vragen rondom de zorg voor jullie baby, fysiek en emotioneel herstel en het kersverse ouderschap.  Kortom, ik ben te allen tijde jullie steun en toeverlaat. Ik ben een waardevol onderdeel van jullie geboorteteam.Geboorte doula pakket

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Drie afspraken bij jullie thuis ter voorbereiding op de bevalling

Hulp bij in kaart brengen van geboortewensen

Geïllustreerde handouts als naslagwerk

Bereikbaar voor al jullie vragen

24/7 beschikbaar voor jullie bevalling vanaf week 37

Aanwezig bij jullie bevalling vanaf het gewenste moment tot ruim na de geboorte

Huisbezoek ter nabespreking

€ 1150

 

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer-en reiskosten (0,40/km) indien je niet in Eindhoven woont

 


Een doula voor iedereen

Wil je graag de steun van een doula aan je zijde maar is de prijs een belemmering? Neem gerust contact met me op. Ieder kalenderjaar is er beperkt ruimte voor aanstaande ouders die ik pro begeleiding aanbiedt.Dit mag je verwachten wanneer Sarah jouw doula is

Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek luister ik graag naar jullie verhaal en bespreken we samen waar jullie behoeften, wensen en verwachtingen liggen. Wanneer zowel jullie als ik een fijn gevoel hebben bij elkaar begeleid ik jullie graag verder tijdens deze belangrijke periode in jullie leven.

 

Voor de bevalling

Tijdens onze eerste afspraak nemen we ruim de tijd om mekaar beter te leren kennen. Volgende thema's komen aan bod: de bevalhormonen, de fases van een natuurlijke geboorte, visualisatie en affirmatie tijdens zwangerschap en geboorte. Samen bespreken we ook de inspiratie kaart rondom de geboortewensen waar jullie na onze eerste afspraak samen mee aan de slag kunnen gaan om zo jullie wensen, behoeften en grenzen in kaart te brengen. Indien je dat fijn vindt sluiten we af met een korte ontspannende voetmassage.

 

Tijdens de tweede afspraak staan we samen stil bij wat jullie nodig hebben om in alle kracht en vertrouwen naar de geboorte toe te kunnen leven. We bespreken samen wat jullie op dat moment bezig houdt, waar jullie wensen en behoeften liggen. Verder gaan we aan de slag met de volgende thema's: massage en tegendruk, openen van het bekken, bevalhoudingen en rebozo, postpartum periode. Indien je dat fijn vindt sluiten we af met een korte ontspannende massage.

 

Onze laatste afspraak vindt plaats rond week 37, net voor ik op wacht ga voor jullie bevalling. We bespreken samen met welk gevoel jullie naar de bevalling toe leven en waar nodig staan we samen stil bij wat jullie bezig houdt op dat moment. Ik vertel en leer jullie wat meer over acupressuur voor en tijdens de bevalling en geef jullie handvaten mee zodat je ook tijdens de bevalling weloverwogen keuzes kan maken waar jullie zich goed bij voelen. Indien gewenst sluiten we samen af met een korte ontspannende massage/meditatie.

  

Op wacht voor de bevalling

Vanaf week 37 kan je me dag en nacht bereiken en ben ik beschikbaar voor wanneer de bevalling van start gaat. Daarnaast ben ik jullie vertrouwenspersoon, steun en toeverlaat waarbij je steeds terecht kan met al jullie vragen en bezorgdheden.

 

Tijdens de geboorte

Tijdens de geboorte van jullie kindje sta ik jullie bij vanaf het moment dat jullie dat wensen tot ruim na de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Ik ben er voor zowel de mama als de partner en zorg ervoor dat jullie zich allebei gesteund en gehoord voelen, een echt team vormen, ook in het contact met jullie zorgverlener. Ik begeleid jullie zodat jullie ten volle de regie kunnen behouden bij de geboorte van jullie kindje. Bij deze bijzondere gebeurtenis staan jullie wensen en behoeften centraal!

 

Hoe ondersteun ik jullie tijdens de bevalling?

• Steun en support

• Bemoediging en geruststelling

• Fysieke ondersteuning bij het opvangen van de weeën dmv ademhalingstechnieken, rebozo,..

• Tips over houdingen en hoe je de weeën kan opvangen

• Tips voor de partner hoe hij/zij je kan ondersteunen, masseren,..

• Massage en acupressuur

• Verzorging (eten en drinken)

• Helpen herinneren aan jullie geboortewensen

• Bewaken van de rust en sfeer

• Aandacht en warmte als dat nodig is, afzijdig indien gewenst

 

Na de geboorte

Ook na de geboorte kunnen jullie steeds bij mij terecht voor al jullie vragen rondom de komst van jullie kindje, jullie gevoelens en eventuele vragen en/of bezorgdheden. Voor medische vragen verwijs ik jullie steeds door naar je zorgverlener en/of kraamverzorgende.

Samen stilstaan

Ongeveer 2 à 4 weken na de bevalling nemen we samen uitgebreid de tijd om de bevalling te bespreken en hoe de eerste tijd met jullie kleintje is verlopen. We staan samen stil bij jullie ervaring van buik naar baby en waar jullie eventueel nog behoefte aan hebben om het ouderschap verder positief tegemoet te gaan en wat daarvoor nodig is.Wist je dat?!

Bevallen met continue begeleiding door een doula zorgt voor bevallingen die minder lang duren, minder keizersneden, minder medische ingrepen en gebruik van pijnbestrijding, betere Apgar score van de baby, minder kans op een postnatale depressie door een fijnere bevallingservaring en sneller herstel van de vrouw na de bevalling.

Bron: Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell, 1993

 

 

 

 

 

’Whenever and however you intend to give birth, your experience will impact your emotionsyour mind, your body and your spirit for the rest of your life.’’ 

- Ina May Gaskin