Over mij

Hallo! Ik ben Sarah De Hollander, 29 jaar jong, mama van Max en Roos en partner van Bas. Ik woon sinds 2016 in het bruisende Eindhoven en ben afkomstig uit Vlaams Brabant, België. 

Toen ik voor het eerst zwanger was, alsook tijdens mijn tweede zwangerschap, miste ik naast de reguliere controles extra begeleiding en opvolging. Naast het fysieke aspect van de zwangerschap was er weinig ruimte en aandacht voor het emotionele en relationele aspect.

 

''Hoe ging het nu écht met mij? Hoe voelde ik me onder de veranderingen van mijn lichaam en in onze relatie? Hoe zou het dadelijk gaan met onze relatie wanneer we naast partners plots ook mama en papa zijn? Voor welke keuzes komen we straks allemaal te staan en waar vinden we correcte informatie daarover? Hoe zal het voor ons zoontje zijn wanneer er binnenkort een broertje of zusje is? Wat waren als aanstaande ouders onze zorgen en waar keken we net naar uit?''

 

De vragen en bezorgdheden die ons bezig hielden en die ik bij veel aanstaande ouders zie terugkeren, blijven nog te vaak onbeantwoord. Dat kan en moet gewoon anders dacht ik bij mezelf!

Zwanger van ons eerste kindje startte mijn zoektocht in het mama worden en zijn.  Er kwam gevraagd en soms ook ongevraagd advies, het ene al wat waardevoller dan het andere, tot er een moment kwam dat ik door de bomen het bos niet meer zag. De nood aan verbinding met mezelf, mijn baby en partner was groot en gaandeweg maakte twijfel en onrust stilaan plaats voor het durven vertrouwen op mijn buikgevoel, het leren lezen van de behoeften van mijn baby en daarnaast ook die van mezelf, niet onbelangrijk. Ik wilde een warm en veilig nest bieden aan ons kindje, alsook aan onszelf als nieuwe en zoekende ouders. Een warm nest waar we er allen mogen en kunnen zijn zoals we zijn, authentiek. Elk met onze eigen wensen en behoeften, die gezien mogen worden en waar erkenning en ruimte voor is.

In mijn tweede zwangerschap verdiepte ik me in zowat alles wat te maken heeft met zwangerschap en geboorte en nam ik de regie over mijn zwangerschaps- en bevallingsproces. Ik keek uit naar de geboorte en had vertrouwen in mijzelf, mijn lichaam en mijn baby. Het werd een prachtige thuisgeboorte waar ik heel positief op kan terugkijken! Het was een helende ervaring die ertoe heeft geleid dat ik van mijn passie mijn baan wilde maken. Eind 2019 ben ik praktijk Wonderbaar gestart, met als missie een zachte start voor elke oudere en baby.

Ik hoop dat ik ook jullie als aanstaande ouders mag begeleiden in jullie zoektocht van buik tot baby waarin jullie als gezin kunnen groeien en openbloeien.

 

Liefs, Sarah

 


Opleiding en ervaring

In januari 2020 startte ik de BiA doula training te Amsterdam, één van de drie erkende doula opleidingen in Nederland.

Daarnaast werk ik als pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf te Eindhoven.

 

Ik studeerde een opleiding Orthopedagogie (sph) van het hoger beroepsonderwijs en heb ruim acht jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun persoonlijk proces, het opstellen en uitvoeren van individuele begeleidingsplannen en het bieden van zorg op maat.

 

 

 

 

‘’When things change inside you,

things change around you.’’