Over mij


Hallo! Ik ben Sarah De Hollander, 30 jaar jong, mama van Max, Roos en Jasmijn en partner van Bas. Ik woon sinds 2016 in het bruisende Eindhoven en ben afkomstig uit Vlaams Brabant, België. 

Toen ik voor het eerst zwanger was, miste ik naast de reguliere medische controles extra begeleiding en opvolging. Naast het fysieke aspect van de zwangerschap was er weinig ruimte en aandacht voor het emotionele en relationele aspect.

 

''Hoe ging het nu écht met mij? Hoe voelde ik me onder de veranderingen van mijn lichaam en in onze relatie? Hoe zou het dadelijk gaan wanneer we naast partners plots ook mama en papa zijn? Voor welke keuzes komen we allemaal te staan en waar vinden we correcte informatie daarover? Hoe zullen we de bevalling ervaren en wat kan ik verwachten? Hoe zal de transitie van vrouw naar moeder voor me zijn?

 

De vragen en bezorgdheden die ons bezig hielden en die ik bij veel aanstaande ouders zie terugkeren, blijven nog te vaak onbeantwoord. Dat kan en moet gewoon anders dacht ik bij mezelf!

In mijn tweede zwangerschap verdiepte ik me in zowat alles wat te maken heeft met zwangerschap en geboorte en nam ik de regie over mijn zwangerschaps- en bevallingsproces. Ik keek uit naar de geboorte en had vertrouwen in mijzelf, mijn lichaam en mijn baby. Het werd een prachtige thuisgeboorte waar ik heel positief op kan terugkijken! Het was een helende ervaring die ertoe heeft geleid dat ik van mijn passie mijn baan wilde maken. Eind 2019 ben ik praktijk Wonderbaar gestart, met als missie een zachte start voor elke oudere en baby.

Ik hoop dat ik ook jullie als aanstaande ouders mag begeleiden in jullie zoektocht van buik tot baby waarin jullie als gezin kunnen groeien en openbloeien.

 

Liefs, Sarah

 


Opleiding

Ik studeerde de HBO opleiding Orthopedagogie (sociaal pedagogisch hulpverlener) en heb ruim tien jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun persoonlijk proces, het opstellen en uitvoeren van individuele begeleidingsplannen en het bieden van zorg op maat.

 

Januari 2020 - BiA doula training te Amsterdam, één van de drie erkende doula opleidingen in Nederland.

 

November 2020 - Postnatal support training - Mothering the mother, door Ingrid Bal van het Postnatal Support Network.


Bijscholing

Cursus zwangerschapsmassage door Sandra Verdijck - KIOM massage opleidingsinstituut. December 2020

 

Workshop Het vierde trimester - HypnoBirthing® en Doula Den Bosch. Juli 2020

 

Angelina en Ramiro, Indigenous midwives from South America - Birth Sisters NL. Oktober 2019


 

 

 

‘’When things change inside you,

things change around you.’’