Ouders aan het woord


Onyema en Jurriaan

"Sarah is ontzettend lief en geaard. Een perfecte combinatie voor een doula. Ze is zacht, geeft je veel ruimte maar tegelijkertijd biedt ze dus ook houvast en voelt ze als een hele stabiele factor in het hele proces. Dat vind ik een knappe combinatie en heel belangrijk voor een doula om dat te kunnen / zo te zijn. Ze is niet veroordelend en stelt goede vragen. Ik ben zeer dankbaar dat ik haar ben tegengekomen en dat zij bij ons was voor, tijdens (en na) de bevalling.

Bedankt voor alles! Ik voelde me veilig, verwend, geliefd en bijzonder, en dat tijdens mijn bevalling en daarna. Daar heb jij echt enorm aan bijgedragen. Je geniet van je werk. Je hebt een hele goede ‘touch’. Toen jij die hand op mijn onderrug legde – ik vroeg me af ik nou echte weeën had of niet – werd mijn onderrug gewoon warm en voelde ik mijn lichaam loslaten. Volgens mij ben jij in al je levens een doula geweest. Ik zou je bij iedereen aanbevelen."

 


Aukje en Geert

"Bij de bevalling van ons eerste kindje hebben we kennis gemaakt met de begeleiding van een doula. Wij zijn heel erg blij dat onze eerste ervaring met Sarah was.
Wat heeft zij ons fantastisch begeleid tijdens de gesprekken, de bevalling. Ik kon voor iedere vraag, twijfel en zelfs privestukken bij haar terecht tijdens de zwangerschap en ook daarna. Tijdens de bevalling is ze niet van mijn zijde geweken en voordat ik het kon vragen had ze al aangevoeld waar ik behoefte aan had. Op een spannend moment wist ze me met de juiste woorden weer terug naar mijn gevoel te brengen, zodat ik vanuit daar weer vol vertrouwen verder kon gaan.
Zelfs mijn nuchtere partner zei na de bevalling, wat is Sarah een topwijf! Samen hebben we onze prachtige dochter mogen ontvangen.
Ontzettend dankbaar."
Liefs Geert, Aukje & Marit


Amy

"Tijdens mijn eerste zwangerschap en de overgang naar het ouderschap heeft Sarah mij enorm gesteund. Haar kracht ligt in haar positieve instelling, haar zorgzaamheid en eindeloze normaliserende vermogen.

Vanuit haar ervaringsdeskundigheid als moeder en als ervaren zorgverlener heeft ze mij geleerd dat ik niet hoef te streven naar een zogenaamd ideaalbeeld en dat het niet vreemd is om de transitie naar het ouderschap en de veranderende dynamiek van het gezin met tijden zwaar te vinden. Haar eigen transparantie als moeder is hierbij hartverwarmend.

Daarnaast heeft Sarah een hart voor onvoorwaardelijk ouderschap en is ze hiermee een belangrijke inspiratiebron geweest voor mij."