Massage en verwenmoment kraamtijd


Na de bevalling en de komst van je kindje breekt een hele nieuwe fase aan in jullie leven, de postpartum periode of ook wel het vierde trimester genoemd. Een tijd waar hechting, rust en herstel centraal staan. Jij bent als kersverse mama dagelijks druk in de weer met de zorg voor je baby, maar wie zorgt er voor jou?

Ook tijdens de postpartum periode mag jij als kersverse mama vertragen en stilstaan bij deze nieuwe en bijzondere fase in jullie leven, alsook de nodige aandacht schenken aan je eigen herstel, zowel fysiek als emotioneel. Elke mama mag zich gedragen en gesteund voelen en ook ook jij verdient liefdevolle aandacht en zorg! Even een moment dat echt helemaal voor jou is, om te vertragen, ontspannen, herstellen.


Cadeautip!

Wil jij graag een geliefde zwangere verrassen en heb je geen idee waarmee je haar nu echt een plezier doet? Met een cadeaubon voor een heerlijke massage of een ander verwenmoment zit je altijd goed!

 Zwangerschaps- en postpartummassage

Zwangerschap en kraamperiode zijn twee hele bijzondere en nieuwe fases in je leven. In deze periode mag ook jij vertroeteld worden met liefdevolle zorg. Tijdens een ontspannende massage gaat alle aandacht even alleen naar jou, een momentje van rust en ontspanning.

 

Ontspannende massage aan huis

Keuze tussen zwangerschapsmassage of postpartummassage

Inclusief kruidenthee en gezonde snack

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer- en reiskosten (€0,30/km) indien je buiten Eindhoven woont

Massage van 60 min €60

Massage van 90min €90

 


Verwenpakket kraamtijd

Wil jij je graag even echt laten verwennen in je kraamtijd en de eerste veertig dagen van het ouderschap, dan is deze speciaal voor jou!

 

Ontspannende kraammassage

Bengkung bellybind sessie inclusief buikwikkel

Keuze tussen yonistoom of helend kruidenbad

Inclusief kruidenthee en gezonde snack

Alle aandacht voor jou en je geboorteverhaal en eventuele vragen omtrent kraamtijd en ouderschap

Afspraak van 2,5 uur

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer- en reiskosten (€0,30/km) indien je buiten Eindhoven woont

€195


Bengkung bellybind

Bengkung bellybinding is een eeuwenoude Maleisische methode waarbij de buik van de kraamvrouw ter bevordering van het herstel wordt gewikkeld en geknoopt in een lange katoenen doek. De katoenen doek ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van je lichaam en zorgt er mede voor dat je buikspieren, die uit mekaar zijn gaan liggen, terug naar elkaar toe komen. Na de bevalling is je mooie bolle buik plots leeg en dat voelt voor veel vrouwen best onwerkelijk en leeg aan. Ook je organen hebben de tijd nodig om stilaan terug naar hun plek te gaan waar ze zich voor je zwangerschap bevonden. De bellybind kan je hierbij een ondersteunend, warm en geborgen gevoel geven tijdens de eerste weken na de bevalling.

Je kan je buik laten wikkelen vanaf dag 4-7 na de bevalling. Bij een keizersnede in overleg, wanneer het voor jou goed voelt en je wond volledig genezen is. De eerste twee weken na je bevalling kan de bellybind tot wel 24u gedragen worden, daarna is 6-10u voldoende. Van zodra je meer actief wordt is het aan te raden de bellybind 's avonds/s' nachts te dragen ipv overdag. 

 

Korte buikmassage en wikkelen van de buik in een bellybind

Uitleg over hoe je jezelf kan inwikkelen op twee verschillende manieren

Inclusief kruidenthee en gezonde snack

Inclusief buikwikkel twv €55

Je kan ervoor kiezen de bellybind te houden of hem terug in te leveren na 12 weken waarbij je de borg van €55 retour krijgt

Afspraak van 90min

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer- en reiskosten (€0,30/km) indien je buiten Eindhoven woont

€145

 


Yonistoom / intiem stomen

Vaginaal stomen is een eeuwenoude traditie die naast heel wat andere doeleinden ook wordt ingezet voor het herstel van de baarmoeder en vagina na de bevalling. Het stomen reinigt, ontgift, verzorgt en heelt de baarmoeder en vagina. Ook kan het stomen je helpen om terug in contact je komen met je lichaam en je vrouwelijke energie, acceptatie en zelfliefde vergroten en is het een moment van ontspanning, meditatie, rust. Voor een yoni stoomsessie neem je plaats op een speciale houten stoomkist met een uitsparing erin waarna je volledig wordt toegedekt zodat de stoom niet kan ontsnappen en optimaal kan werken. In de stoomkist wordt een pot warm water geplaatst met yonikruiden die je gedurende 30 minuten voorzien van de helende werking van de kruiden door middel van de stoom.

Je kan starten met yonistomen van zodra het vloeien na de bevalling volledig is gestopt.

 

Ontspannende voetmassage en yoni stoomsessie van 30min

Inclusief kruidenthee en gezonde snack

Afspraak van 90mim

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer- en reiskosten (€0,30/km) indien je buiten Eindhoven woont

€90

 


Rebozo sluitingsritueel

Tijdens de bevalling ga je zowel fysiek als emotioneel open, je bent zowel op je krachtigste als op je meest kwetsbare. Na de bevalling kan het heel erg ondersteunend zijn om je lichaam met behulp van rebozo doeken terug te sluiten, om de bevalling te verwerken en je terug meer thuis te voelen in je lichaam. Het ritueel bestaat uit vier onderdelen en is een moment van overgang, afsluiten en eren, je wordt als vrouw gevierd en begeleid in de overgang naar het moederschap. Tijdens het sluiten lig je languit op en onder warme dekens en word je lichaam op verschillende plekken door twee personen met een doek omhuld en gesloten tot je helemaal omhuld bent met doeken van kop tot teen. Het wikkelen werkt erg rustgevend en zorgt voor een diepe ontspanning. Na dit moment van rust, stilte, meditatie, word je langzaam terug uit de doeken gewikkeld en word je overgang van vrouw naar moeder geëerd en gevierd.

Een rebozo sluitingsritueel wordt vaak tussen dag 10 tot 6 weken na de geboorte uitgevoerd maar kan maanden of zelfs jaren later nog steeds erg helend zijn voor de moeder.

 

Delen van geboorteverhaal met kruidenthee en gezonde snack

Helend kruidenbad of voetbad/yonistoom indien geen ligbad aanwezig

Ontspannende kraammassage 60min

Sluiten van het lichaam met rebozodoeken door twee personen

Indien ik voor een extra persoon dien te zorgen voor het sluiten met de rebozo doeken komt er €50 bij.

Je kan ook vragen aan je partner, familielid, doula, verloskundige, een goede vriendin,.. om je samen met mij te sluiten.

Afspraak van 3,5 uur

Prijzen zijn exclusief eventuele parkeer- en reiskosten (€0,30/km) indien je buiten Eindhoven woont

€199

 


 

 

''Everyone wants to hold the baby, but who wants to hold the mother?"