Hoe affirmaties je kunnen helpen met een positieve mindset!

In deze vreemde tijd, vol in de corona crisis, zwanger zijn en mama of papa worden, het is niet niks. Alles wat vertrouwd is gaat plots helemaal anders en dat kan je misschien ongewild heel wat onrust en stress bezorgen. Net nu die rust in je hoofd en in je lijf zo belangrijk is. Vaak krijg ik de vraag hoe je dan als zwangere je hoofd kan vullen met positieve gedachten in plaats van negatieve. Één van de vele manieren die daarbij erg behulpzaam kan zijn, is het gebruiken van positieve affirmaties.

Lees meer »

Bevallen is meer dan een baby verwelkomen

Ooit was ik die mama die, zwanger van haar eerste kindje, druk in de weer was met de kinderkamer verven, geboortekaartjes uitzoeken, kleertjes en spullen kopen voor de baby, maar eigenlijk geen flauw idee had wat haar te wachten stond. Totaal onvoorbereid ging ik de bevalling tegemoet, "ik zie het wel en ik laat het allemaal gewoon op mij afkomen".

Lees meer »

6 tips bij een emotionele peuter

De laatste dagen heeft mijn lieve peuter het moeilijk. De herfst is in het land met de daarbij horende verkoudheden, de Sint is geweest en de feestdagen komen eraan, hij doet sinds kort geen middagslaapje meer en dan duren de dagen soms lang. Mijn peuter wordt groot maar is eigenlijk ook nog best wel klein. Soms is het dan even teveel en kunnen zijn emoties al eens wat sneller oplopen, niet zo verwonderlijk allemaal.

Lees meer »

Het eerste jaar met een baby

Volgende maand, op eerste kerstdag, vieren we mijn jongste dochter haar eerste verjaardag. Een mijlpaal van formaat, zowel voor haar als voor mij. Dat eerste jaar met een baby is toch best wel een pittig jaar, ook nu bij de tweede is dat niet anders. "Geniet ervan want ze worden snel groot!" Ik denk dat zowat elke ouder dit advies, soms tot vervelends toe, te horen krijgt. Maar wat kan jou nu helpen om te genieten van dat eerste soms best pittige levensjaar? Ik zet een aantal van mijn tips voor je op een rijtje.

Lees meer »

Bevallen in kracht en vertrouwen.

Als er me één ding wel duidelijk is geworden na de geboorte van mijn eerste kindje is dat er nog te vaak handelingen worden verricht tijdens de bevalling zonder informeren, overleg of toestemming van de barende vrouw. Tijdens de geboorte van je kindje, wanneer je als vrouw het meest kwetsbaar bent is net dat zo ontzettend belangrijk! 

Lees meer »