Geboortewensen


Het in kaart brengen van de wensen rondom de geboorte van je kindje door middel van een geboorteplan helpt je om vooraf stil te staan bij wat jullie belangrijk vinden tijdens de geboorte en de keuzemogelijkheden die hierbij komen kijken, dat zijn er namelijk heel wat! Het schept duidelijkheid voor jezelf, je partner en diegene die straks je bevalling zal begeleiden. Het is tenslotte jouw lichaam, jullie kindje en jullie bevalling.

 


 "Hoe blijf ik in verbinding met mezelf en mijn partner?

Wat heb ik nodig om in mijn lichaam te kunnen zakken en me over te kunnen geven aan het bevallingsproces?

Wat zijn mijn wensen als het allemaal anders verloopt?''


Samen kijken we naar de keuzes die je als ouders kan maken en informeer ik jullie over de voor- en nadelen van mogelijke keuzes om op die manier te komen tot een geboorteplan dat volledig bij jullie past en jullie wensen duidelijk weergeeft.

Om tevreden terug te kunnen kijken op de geboorte van jullie kindje is het van groot belang dat je het gevoel hebt, gehoord en begrepen te zijn in jullie wensen. Het vooraf stilstaan hierbij en het opstellen van een geboorteplan draagt hier zeker toe bij. 


Informeren rondom keuzes tijdens de bevalling en bespreken geboortewensen

Tijdens dit consult van twee uur verkennen we samen de keuzemogelijkheden die je hebt tijdens de bevalling en geef ik je de nodige informatie. Hier kan je thuis rustig verder over napraten om vervolgens weloverwogen keuzes te kunnen maken voor het maken van jullie geboorteplan. Ook wanneer het dadelijk anders loopt, zijn jullie goed geïnformeerd om op dat moment overwogen keuzes te kunnen maken.

Geboorteplan

Ik ga aan de slag met jullie keuzes en wensen en maak voor jullie een persoonlijk geboorteplan, dat ik volledig op maat voor jullie uitwerk tot het volledig naar jullie wens is. Jullie ontvangen het persoonlijk geboorteplan geplastificeerd in tweevoud. Eentje voor in je zwangerschapsmap en eentje voor thuis bijvoorbeeld. Op deze manier is het steeds makkelijk terug te vinden voor diegene die straks je bevalling zal begeleiden, alsook voor je partner, kraamzorg ed.

 

 

 

 

‘’The power of a birth plan isn't the actual plan, it's the process of becoming educated about all of your options.''