Doula begeleiding


Als doula sta ik jullie graag bij tijdens de zwangerschap, de geboorte en ook daarna, zowel emotioneel als lichamelijk. Ik bied jullie persoonlijke zorg, een luisterend oor en geef jullie informatie zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken omtrent de geboorte van jullie kindje.

Samen staan we stil bij wat jij nodig hebt om naar binnen te kunnen keren, te kunnen zakken in jouw lichaam en je te kunnen overgeven aan het bevallingsproces. Ik ben een waardevol onderdeel van jullie geboorteteam.

Tijdens de bevalling bewaak ik jullie wensen, behoeften en grenzen, alsook de rust en zorg ik voor een fijne sfeer zodat zowel jullie als jullie kindje een zachte start kunnen maken. Kortom, ik ben te allen tijde jullie steun en toeverlaat.Doula begeleiding

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Consult rondom geboortewensen (2u)

Consult naar eigen wens in te vullen (2u)

Bereikbaar via telefoon ter ondersteuning tijdens de zwangerschap alsook na de geboorte

24/7 beschikbaar voor de bevalling vanaf week 37

Aanwezig bij de bevalling vanaf het gewenste moment tot ruim na de geboorte

Gebruik van de bevalbal, peanutbal en rebozo

Kort consult tijdens de kraamweek (1u)

Consult ter nabespreking van de bevalling en de geboden doula begeleiding (2u)

 

De begeleiding die ik aanbied is naar wens uit te breiden met extra consulten voor en/of na de geboorte van jullie kleintje.

 


Wens je graag in bad te bevallen?

 Bij praktijk Wonderbaar kan je ook terecht voor het huren van een bevalbad.Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek luister ik graag naar jullie verhaal en bespreken we samen waar jullie behoeften en verwachtingen liggen. Wanneer zowel jullie als ik een fijn gevoel hebben bij elkaar begeleid ik jullie graag verder tijdens deze belangrijke periode in jullie leven.

 

Consult geboortewensen

Tijdens een tweede samenkomst nemen we ruim de tijd om mekaar beter te leren kennen en gaan we aan de slag met het opstellen van een geboorteplan om op die manier jullie wensen, behoeften en grenzen in kaart te brengen.

  

Vervolg consult

Tijdens deze ontmoeting staan we samen stil bij wat jullie nodig hebben om in alle kracht en vertrouwen naar de geboorte toe te kunnen leven. Dit consult is volledig naar wens en behoefte in te vullen.

 

Voor de geboorte

Vanaf week 37 kan je me dag en nacht bereiken en ben ik beschikbaar voor wanneer de bevalling van start gaat. Daarnaast ben ik jullie vertrouwenspersoon, steun en toeverlaat waarbij je steeds terecht kan met al jullie vragen en bezorgdheden.

 

Tijdens de geboorte

Tijdens de geboorte van jullie kindje sta ik jullie bij vanaf het moment dat jullie dat wensen tot ruim na de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Ik ben er voor zowel de mama als de partner en zorg ervoor dat jullie zich allebei gesteund en gehoord voelen, een echt team vormen. Ik begeleid jullie zodat jullie ten volle de regie kunnen behouden bij de geboorte van jullie kindje. Bij deze bijzondere gebeurtenis staan jullie wensen en behoeften centraal!

 

Hoe ondersteun ik jullie tijdens de bevalling?

• Steun en support

• Bemoediging en geruststelling

• Fysieke ondersteuning bij het opvangen van de weeën dmv ademhalingstechnieken, rebozo,..

• Tips over houdingen en hoe je de weeën kan opvangen

• Tips voor de partner hoe hij/zij je kan ondersteunen, masseren,..

• Massage en acupressuur

• Verzorging (eten en drinken)

• Helpen herinneren aan jullie geboortewensen

• Bewaken van de rust en sfeer

• Aandacht en warmte als dat nodig is, afzijdig indien gewenst

 

Na de geboorte

Ook na de geboorte kunnen jullie steeds bij me terecht voor al jullie vragen rondom de komst van jullie kindje. Na de geboorte kom ik graag nog een keer langs om jullie kindje te bewonderen en samen de bevalling te bespreken alsook hoe jullie mijn begeleiding hebben ervaren.

 


Wist je dat?

Bevallen met continue begeleiding door een doula zorgt voor bevallingen die minder lang duren, minder keizersneden, minder medische ingrepen en gebruik van pijnbestrijding, betere Apgar score van de baby, minder kans op een postnatale depressie door een fijnere bevallingservaring en sneller herstel van de vrouw na de bevalling.

Bron: Marshall en Phyllis Klaus en John Kennell, 1993

 

 

 

 

 

’Whenever and however you intend to give birth, your experience will impact your emotionsyour mind, your body and your spirit for the rest of your life.’’ 

- Ina May Gaskin